Belastning

Snacka om rätt ordval! Att betala är en jävla belastning :P



Herr Pensionär

Blev en liten sväng till Jönköping idag med Emma för att kolla på kamera och mobil. Var säker på vilken kamera jag ville ha, men sen hade de såklart en annan som fanns som paket med ett bra objektiv och ja, då blev det den till slut istället. Köpte den på Mediamarkt och det var riktigt kunniga försäljare där faktiskt. Kändes schyssta också. Fick först hjälp av en gubbe (eller ja, han var väl 35 år kanske, så gubbe e väl att ta i :P) och sen av en ung kille när vi kom tillbaka. Båda var väldigt trevliga och kunniga. Det var ju den unga killen som hjälpte mig mest egentligen och det var han som övertygade mig att ta den kameran jag tog. Båda kostade lika mkt ihop med extra objektiv så han kunde ju va objektiv ur prissynpunkt. Dock hade erkände han att han kunde va jävig eftersom han själv hade Nikon och var väldigt nöjd. Sen så skrev han även gubben som säljare bara för att han hjälpte mig först, trots att det var han själv som hjälpte mig mest och sålde den. Men han gav sin äldre kollega förtjänsten. Det kändes ju väldigt snällt, nästan för snällt :P. Så då kändes det ännu mer som att han verkligen var ärlig när han tipsade om vilken kamera som var bäst. För själv tjänade han ju inget på det. Jag är ju totalt okunnig så hade ju kunnat bli totallurad om de hade känt för det :P Men han den sista sa t.ex. att jag inte behövde köpa extra garanti för man kan ofta få det på hemförsäkringen. Vissa hade kanske bara struntat i att säga det och sagt att man borde lägga till lite pengar och få längre garanti^^ En Nikon D5000 blev det iaf. :) Dock är mitt internet sjukt slött tills februari blir mars så orkar inte lägga ut några bilder idag.
Jobbade senaste natten i onsdags och nu har jag ingen förrän nästa måndag så nu kan jag ha normal dygnsytm i en vecka. Ska bli spännande ;) Är redan sjukt trött. Och jag brukar verkligen inte lägga mig vid 23. Men så får det bli idag. På väg att bli en pensionär kanske.

Trevlig kväll igår hos Mattias förresten. Med Emelie, Emma och Rosie. Blev Tacos, Guitar Hero och 2 filmer. "Psalm 21" hette den första och den var sjukt konstig. Helt obegriplig ibland. Alla i filmen var ju galna i princip... :P Lite underhållande det också ibland. Sen såg vi "Torkel i knipa" som faktiskt var en skön film. Ganska mörk humor ibland och det gillar jag starkt. Haha ;) Och nu vet jag äntligen var låten Fuck off and die kommer ifrån. ^^

Suttit och kollat på resor ikväll också. Kanske blir nåt i maj. Skulle va kul :) Och oerhört efterlängtat att komma bort till solen. Hade gärna åkt nu på sekunden!

Bonne nuit!



Hihi. Har lite grejer att pilla med nu! Ju...

dsc04482 (MMS)

Hihi. Har lite grejer att pilla med nu! Julafton all over again. Nöjdast!


Supporterchatt

Detta med telefonköer är ju ett jävla jobbigt påhitt. Speciellt om de som hos t.ex. Ticnet spelar jättehög, dålig musik och tar mycket längre tid att komma fram än vad de säger först. Därför glädjer det mig att allt fler har börjat med en jättesmidig grej som går mycket snabbare och där man dessutom har svaren svart på vitt sen. Nämligen supporterchattar! Har testat detta både hos one.com när jag behövde hjälp med att lägga upp min hemsida (detta va dessutom mitt i natten) och hos SAS när det verkade vara strul med mina flygbiljetter. Man klickar på en länk och några sekunder senare så har man en operatör från supporten att chatta med och ställa sina frågor. Hur bra som helst! Mycket bättre än att behöva sitta i telefonkö. Det blir ju dessutom mycket billigare. Riktigt bra företeelse det.
Kan va ett tips om ni behöver support nån gång och detta finns som alternativ. :)


supporterchatt med one.com
(haha klockan var visst 05.03 när jag gjorde detta. gillar min dygnsrytm!)

Trevlig helg so far:)

Sov inte hela lördagen för en gångs skull. Ganska skönt det! Igår kväll var det ju lite afterwork med lite postenfolk. Först mat på guldgaffeln. Blev en planka och öl för mig. Riktigt gott. Och inte så farligt dyrt alls. 120 spänn bara. Sen lite bowling på det. Mycket nice. Sen var det typ ingen som var taggad på att göra nåt utan alla ville dra hem till sig, och när jag hade kommit hem så kom jag på att jag för en gångs skull var taggad på att göra nåt. Men då var de ju ingen annan som ville det såklart. Surt men man överlever ;)
Idag har det hunnits med lite skidtittande och sen en fika med Emma. Fick fina födelsedagspresenter. Riktigt genomtänkta och bra. Tack!:)

Snart blir det tacos och spel med lite annat postenfolk. Ska bli kul det också :D Bra helg!

bara 5 dagar kvar :)

Skratta för nu är det fredag!




ouch!

kan det va en ifån kanske?


ajajaj :P


jobbigt läge!



Helg och Lönedag!

Idag är det fredag, vilket just denna fredagen innebär att det redan är helg och att det är lönedag. Det ska även ligga ett intressant brev i brevlådan som ska bli spännande att läsa :) Idag blir det linsundersökning så jag kan få ut linser utan en massa krångel i fortsättningen. Är ju som bekant svårt att få ut sådana ibland. Ägnade en lång stund och ett par telefonsamtal i måndags åt att få en lins när den ena ur mitt sista par hade gått sönder. Det är svårare än man kan tro att få tag på linser! När det har gått precis ett år efter synundersökning är det vääldigt kinkigt. Men hon på Specsavers var trevlig och hjälpsammare än vad de har varit på andra ställen iaf :)

Det är även tänkt att det ska bli lite AfterWork idag, vilket ska bli trevligt! Man kan ju inte låta lönen ligga och ruttna på kontot :S Hur skulle det se ut? Be happy. För nu är det heeeelg :D


en helt annan fredag ;>


Hemma!

Stockholm var riktigt nice. Ska lägga upp lite bilder nån dag när jag har mer tid. Om jag inte jobbar extra inatt fixar kanske det kommer upp efter jobbet ikväll :)

Bye!

Svensk rekord och juniorvärldsrekord av an...

dsc04278 (MMS)

Svensk rekord och juniorvärldsrekord av angelica bengtsson. Igen! :-D


Ikväll!

Skrev ju om Angelica Bengtsson i söndags, och just den dagen gick det ganska bra för henne ju. 4,52 m, vilket innebar juniorvärldsrekord och svenskt rekord. Förutom detta juniorvärldsrekordet har Sverige bara ett till, och det innehas av Carolina Klüft som ju blev grymt bra. 

Ikväll hoppar Angelica i Globen, och jag är där och hejar! :D



Dagens "gör inte detta mot din dator" 1

Jag är nog till naturen jävligt klantig. Mina prylar kan få vara med om lite av varje liksom. Min laptop har varit med om framförallt 2 mindre bra saker. Först och främst "colaincidenten december2008" då jag spillde ett stort glas cola över tangentbordet. Det bubblade väldigt friskt där några sekunder innan jag ställde den upp och ner och lät den rinna av. Frågade mamma om vi hade nån drulleförsäkring och berättade om tabben, då hon helt plötsligt drar fram en påse med datorrengöringsgrejer som hon fick på sitt gamla jobb. Dataskum och lite annat smått och gott. Använde detta och tänkte ta bort tangenterna och rengöra under. Då försvann en liten grej som satt under första tangenten jag pillade bort och som jag aldrig hittade, och som därför har varit frånvarande sen dess.


dator under dataskumsbehandlig ;)

Åkte till Elgiganten där jag köpt datorn, för att fråga om de hade några såna delar till tangentbordet så att jag kunde sätta tillbaka tangenten igen. De hade tyvärr inte det, men var iaf väldigt trevliga och hänvisade mig till PC City. Gubben där var inte rolig alls. Man kunde visst köpa reservdelar men då behövde man köpa en hel knappsats vilket jag inte kände något större behov av. Då tänkte jag höra om man kunde lämna in datorn på nån slags rengöring så de kunde rädda den från döden. Mot att jag betalade såklart. Han var dock jättesur och sa att det var kört och att sockret i colan skulle förstöra datorn inom 2 veckor och att jag istället borde köpa en ny dator. Det var jag inte så sugen på så väntade någon dag innan jag försökte starta datorn. För att upptäcka att den funkade! Sen använde jag den som vanligt och bara väntade på att den skulle somna in för gott, som den elaka gubben på PC City hade lovat. Men det var över 2 år sedan nu. Och datorn fungerar än idag! Okej att tangenterna var lite sega i början, men efter ett tag så var de som vanligt. 

Sammanfattning:
  1. Häll inte cola i din dator
  2. Om du ändå skulle göra det, så lyssna inte på pessimistiska försäljare utan rengör med dataskum och vänta och se. Den kan överleva ;)


    dataskum m.m. efter behandlingen ;)



Sicket lamt meddelande från 3. Heja!


Annan kul information idag:

  • Ticnet har väldigt varierad musik i sin telefonkö.

  • Ticnet rekommenderar Jerrys Tobak framför Ica Kvantum när det gäller att hämta ut biljetter från dem. Och beklagar att Icas personal inte gör som de ska. :P 

  • Solen värmer min rygg. Sjukt gött!

  • Att dygna är inte att rekommendera. Det är sjukt tungt. Att man aldrig lär sig det är ganska intressant i sig.

So long!

Heute abend: Arbeiten bitte!

Kort helg igen då. Men nästa helg är det riktigt helg, och helgen efter det är det verkligen riktigt helg eftersom jag har tagit lite semester :) Göttmos. Skulle ju blivit fest igår, men var inte alls pigg så stannade hemma. Synd, menmen.

Nu blir det jobb i 11½ h, sen ledig ända tills onsdag blir torsdag!



Lite friidrott

Folk som läser denna blogg kanske inte är intresserade av sport, vad vet jag, men nu är jag enväldig härskare här så jag bestämmer att idag kommer det ett litet inlägg om friidrott. ;) Har ju varit lite dåligt med framgångar för Sverige de senaste åren efter mycket skador och folk som har avslutat sina karriärer. Stefan Holm och Kajsa Bergqvist har slutat, och t.ex. Christian Olsson, Susanna Kallur och Carolina Klüft har dragits med skador. Men nu kan det kanske äntligen se lite bättre ut. Bland annat finns 3 unga stavhoppare på gång som har imponerat i vinter. 
Melker Svärd Jacobsson (17 år) som bla skrällvann en tävling mot betydligt mer meriterat motstånd efter nytt pers. Sen såklart Angelica Bengtsson (17 år) och Malin Dahlström. Angelica som förra året vann Junior-VM och ungdoms-OS och slog svenskt rekord tidigt med 4,42 i år på säsongen och såg ut att bli dominerande i Sverige. Förra året slog hon dessutom ungdomsvärldsrekord. Men så kommer Malin Dahlström (21 år) och hoppar helt plötsligt ännu bättre och slår svenskt rekord 3 gånger på bara några dagar. Gött med 2 riktigt bra som kan utmana varandra till bra resultat.

Jag ska ju faktiskt se de 2 sistnämnda mötas på tisdag i XL-galan och det blir riktigt spännande. Hoppas på svenskt rekord! Andra som ska bli kul att se är bla Johan Wissman, Michel Tornéus och Emma Green. Kommer bli nice!


emma green intervjuas under VM 2009 i Berlin


johan wissman springer ett varv under samma VM


nicklas wiberg som var grym på VM och slog svenskt rekord, och hade sen chans på medalj i EM förra året men blev sjuk.

Verklighet kontra dröm


Lördag!

Idag är det lördag och veckans enda lediga dag. Iofs var jag ledig i tisdags nu när jag tänker efter, men det räknas inte! ;) Fredagen var ingen pigg dag direkt. Vaknade, åkte till jobbet, jobbade, åkte hem och chillade. Och då var dagen redan slut^^ Idag blir det nog inflyttningsfest hos Mattias, ska bli kul!

Men nu vill jag ha sol. Vill känna hur huden bränner svider en dag på stranden lite för länge i solen, vill bada i ljummet hav, vill gå i varm sand, vill äta god mat en ljummen kväll. Man borde boka en resa, men frågan är när, var och hur. Alltid dessa beslut. Jag borde skaffa en personlig assistent som fattar alla beslut åt mig :) Om nån vill söka tjänsten så är det bara att höra av sig! Dagens önskan är iaf lite sol, eller njea, snarare mycket sol!

Om en månad borde det väl iaf vara lite vår ute, och tempererat som just en ganska varm vårdag är mitt rum när jag vaknar. Mysigt! En kall dusch på det så är lyckan gjord :) Skönt att kontrasten inte blir lika stor när man går ut då som den hade varit om det var typ 20 grader inne^^ 14,5 grader är ju betydligt närmre 8 minusgrader...

14,5 grader inne, -8,1 grader ute







Dagens slump

Satt och läste lite mobiltester på datorn och så helt plötsligt tyckte jag kände igen en print screenad bild i testet som visade en kartapp. Kom fram till att det inte var så konstigt att jag kände igen stället eftersom jag förra året bodde precis på stället som visades på bilden. Vilken slump att de hade tagit en bild just från området där jag bodde i Göteborg. Kanske borde köpa mobilen bara för det faktumet? Ödet? ;) De kanske valde just den kartan eftersom Liseberg ligger där, men ändå...


Min gamla adress. Framgången 222. (Riktigt gött namn på en gata, speciellt om man jämför med gatan som låg på samma område och hette Motgången^^)

Ikväll blir de jobb 17.30-22. Fredagsmys på posten! ;)

Wedsnday it was!

En gång i tiden hade jag en allmänt förvirrad engelsklärare som inte kunde stava till onsdag :) ganska komiskt!


fotograf: jeppe!

Godnatt!

Hard work work!

Mycket jobb these days. Extra jobb i söndags, lite extra igår och lite extra idag. Blir nice när lönen kommer! Senaste natten var fan inte lätt dock med allt strul, hoppas det blir bättre idag! :) Snart är det ju helg. Sen ett arbetspass innan 2 dagars semester och sen nästan helg igen. Nästa vecka blir go! Sugen på att köpa en systemkamera nu med. Skulle va sjukt gött nu när jag ska iväg på lite kul grejer :) Får se hur det blir!

A bientôt!


denna bilden är inte så aktuell men är ganska fin ändå^^ man skulle kunna tro att den är photoshoppad med tanke på färgerna, men icke!

Filt för långa och frusna!

Det är ju verkligen scheissekallt ute, och våren känns långt borta. Fy fan :( Men köpte en ny jättestor filt på ikea för bara 99 spänn. Hur skön som helst. Och även om man e lång så täcker den hela kroppen och lite till. De flesta filtar brukar va lite för korta annars, men denna e enorm. Bra tips för alla frusna ;) Den e hela 2,5 * 1,5 m! Kan användas som överkast också för de som bäddar sin säng, vilket jag gör max en gång i månaden. Haha.


klicka för större version!






En hel lördags underhållning för endast 350 kr!

Den 2 april smäller det. Då har jag bokat en hellördag på Brinellgymnasiet fylld av spänning och fängslande underhållning. För bara 350 kr. Sannerligen fantastiskt. Nån mer som ska dit och njuta?

För er som missade chansen att anmäla er denna gången kommer möjligheten som tur är tillbaka i höst :) Dock med en helt annan utformning tydligen. Detta är sista gången som det glädjefyllda evenemanget ser ut som det har gjort de övriga 4 gångerna jag har varit med :P Blir spännande att se hur man lyckas denna gången :)



No more änglakrull



Är det bara jag som tycker att det ser ut som 2 helt olika personer på bilderna ovan? :P
Riktigt nöjd med klippningen. Jävligt gött att slippa håret på sidorna som krullar sig iaf. :)




Blåst?

Bokade ju flygbiljetter till Paris förra helgen efter ett evigt letande efter bra och hyfsat billiga biljetter. RyanAir flög inte den dagen jag ville så det var ju uteslutet tyvärr, annars brukar de ju va billiga. Hittade till slut biljetter från Kastrup Charles De Gaulle som skulle funka bra tidsmässigt (tänke ju åka tåg till och från flygplatserna, eller ja iaf Kastrup:P) Kollade inte så noga på var jag bokade, är ju trots allt ganska blond och blåögd. Skrev ut bekräftelsen och tänkte inte mer på det förrän idag när jag kom på att jag inte hade fått biljetterna på min mail än. Biljetterna som skulle komma inom 48 h. 

Började reda i det här och sökte först på SAS hemsida eftersom jag ska flyga med dem. Där hittade jag inte biljetterna trots att jag sökte på flera olika nummer. Kollade noggrannare på biljettbekräftelsen och såg att jag hade bokat hos ett företag i Stockholm som heter Resecentrumgruppen. Googlade därför detta för att söka efter några svar på deras sida, och visst fanns det en länk till företaget överst. Men framförallt så handlade alla andra länkar om folk som blivit lurade av just Resecentrumgruppen och varnade folk för dem. Ajajaj. :S


googlesökning (klicka på bilden!)

Så nu är jag rädd att jag blivit lurad. Hm! Dock fanns biljetterna när jag sökte efter dem på deras hemsida, så det borde ju inte va nåt konstigt. Men man vet aldrig. :S Skulle ju va lite pissigt att komma till Kastrup och inte få gå på planet för att de e nåt skumt med biljetterna. Får kolla upp det helt enkelt! Hoppas hoppas hoppas att det inte är nåt fel. Isåfall måste jag sluta vara så naiv i framtiden...

Älskade CSN

Så här i efterhand känns det som att det var lite förhastat att flytta till Göteborg bara för att läsa en kurs och dra på sig studieskulder, iaf ekonomiskt sett. Speciellt nu när man ska betala den. ;) 20 000 för lite franska grammatik känns inte så prisvärt just idag. Det var ju kul såklart, men ekonomiskt sett var det en dålig affär. Har suttit på CSN:s hemsida och räknat lite på hur mkt man tjänar på att amortera av lånet osv och man kan tjäna lite grann iaf :P Har även kollat på hur mycket skulder man drar på sig om man pluggar 3 år och hur lång tid man får betala tillbaka det, och man blir ju inte jättesugen på att plugga direkt...


(jag vet att jag skrev beloppet i texten, men hade inte tänkt det först^^)

Skulle jag börja plugga i höst och plugga i 3 år och sen betalar av i normal takt efter mina 3 år, så skulle jag inte ha betalt det förrän jag är ungefär 50 år. Då är det ju fan snart dags för pension :S När ska man ha råd att pensionsspara? Och leva? Måste nog utbilda sig till nåt välbetalt om det ska va lönt. Eller ha ett extrajobb vid sidan av plugget. Annars känns det ju inte så himla lockande. Fy för framtid! :P Sjukt också att man betalar 3240 kr i expeditionsavgifter. Jesus...



Foppatjat

Efter comebacktjat i år efter år och eviga spekulationer och en av historiens kortaste comebacker så har sagan tagit slut. Foppa lägger av. Går ju inte att missa när man går in på sportbladet där hans presskonferens startar upp så fort man går in på sportbladet, vare sig man vill eller inte. Gött att se vad tidningarna kommer skriva om sen! Lär väl vara mest Zlatan som vanligt iofs^^ Kul detalj, Foppa kallas redan en före detta svenska hockeyspelare på Wikipedia. De va snabba där! 2 OS-guld, 2 VM-guld och 2 Stanley Cup har han skrapat ihop. Det är stort!



Tack för allt och lycka till får man väl säga till Foppa :)

En styck allahjärtansdag

Natten gick bra och det var trevligt folk som jobbade. Går alltid lite lättare då! :) Såg ganska många hjärtformade kort om man säger så^^ Och paket som jag gärna hade tagit emot själv ;) Nu måste jag sova så jag orkar gå upp i eftermiddag till apt och kvällsjobb. Räknade lite på mitt schema idag och såg att det bara var 7 pass kvar denna månaden, gött! Mycket kul att se fram emot nu iaf. Stockholm nästa vecka och Paris om 2½ sjukt. Måste boka tågbiljetter snart som fan. (när ska jag komma ihåg det? har haft Sj:s sida uppe 100 ggr senaste veckan). 

Imorgon blir det till att klippa sig iaf. Upptäckte i helgen att det var dags! Göttmos.


paris je t'aime!


Och en liten sång om kärlek då eftersom det är alla hjärtans dag.



Sålde min själ, och det ganska billigt dessutom!

Kul kväll igår med ölbowling följt av spelkväll. Spelade postenjuklappsspelet "Bezzerwizzer" och det var ganska kul faktiskt! Idag ska jag jobba extra 18-06. Blir ju en del extra pengar men hade varit skönt med en ledig söndag. Om man jobbar varannan helg är det ju inte så himla intelligent att jobba extra på sin lediga helg. Blir ju liksom 3 fantastiska söndagnätter på rad då. Men det kommer gå fint på nåt sätt! Får väl bli en pizza kanske ;) Blir hyfsat lugn nästa vecka iaf jobbmässigt så då kanske det kan bli lite roligare inlägg här! :)


jag sopar en styck balmatta och året är 2006. vissa tycker att det ser ut som att jag nåt helt annat. kan inte förstå varför^^



Hoppar över 190 m på skidor

Backhoppning är ju helt sjukt. Fattar verkligen inte hur man vågar syssla med det. Här är ett klipp med en som har filmat ett av sina hopp med en kamera på hjälmen. Ser grymt läskigt ut :P Och livsfarligt!



Freeedag!

Äntligen Fredag och denna veckan är det ju ledig helg som gäller :) Göttmos! Var en riktigt tuff natt på jobbet i natt pga vädret och de förseningar som det innebar. Men nu är det helg och ikväll blir det Jönköping :) Det blir det även imon förresten^^ Det firar vi med en bra låt nedan.

Trevlig helg folk!



Burk är inte hets mot folkgrupp

Du som alltid vela köpa en politiskt korrekt burk bör passa på på tradera just i denna stund! Klicka här http://www.tradera.com/Charming-60-talets-engelsk-plat-burk-auktion_341390_127213461 och lägg ditt bud :)

Burken är i sanning fantastisk. Läs bara beskrivningen: "Burk är inte hets mot folkgrupp eller license belagt.Är ekologisk. Inga beterier behövs.Släper inga avgaser heller.Är miljö vänlig. Hållbarahet kan vara flera tussen år." Alltså:
  • Du behöver inte oroa dig för att bli anklagad för hets mot folkgrupp eller för att inte ha betalat din burklicens.
  • Naturvännerna kommer gilla dig eftersom den är ekologisk och inte släpper ut några avgaser.
  • Fantastisk kvalitet! Kan hålla flera tusen år. Inget slit och släng här inte!


Lite mer Grotesco

Plötsligt händer det skulle man kunna säga!
Varför har jag inte upptäckt Grotesco tidigare? :D



"Mitt liv – min menstruation"

Felstavade tatueringar är ju lite misslyckat, men även om man stavar rätt kan det bli dumt om det man skriver kan betyda olika saker. Norska fotbollsspelaren John Carew som jag bara känner igen för att han var i ordkrig med Zlatan, om en apelsin eller vad det var, för längesen har nu fått publicitet för sin kanske lite ogenomtänkta franska tatuering. "Ma Vie - Mes régles". För det första är accenten på fel håll. Gravt fel då det ska va en accent grave ( ` ). Höhö. Ordet han han syftar på (règles) kan sen då betyda både regler, eller mens. Lite lustigt då nog de flesta tänker på det senare alternativet när de ser tatueringen eftersom det är lite mer humoristiskt^^  Isåfall blir betydelsen alltså "Mitt liv - min mens" haha. Grattis John Carew!

faksimil från aftonbladet.se


En kvällspromenad i bilder

Var ju fint väder igår när jag vaknade så passade på att ta en promenad. Lyckades få liitelite dagsljus faktiskt! Inte illa det. Sen så är det ju så, som alla som någonsin gått en promenad med mig vet, att det kan ta lite tid ibland eftersom jag tar kort på allt. Blev inga superbilder igår, men någon bra blev det iaf :) E sugen på att köpa en systemkamera

Någon som har nån att rekommendera?

Här kommer lite Nässjöbilder iaf :)









Somna till pissväder, vakna upp till sol!

Ibland kan det ju vara bra att jobba natt. Som igår till exempel. Medans dagmänniskorna vaknade till grå himmel och regn blandat med snö så fick jag lägga mig och sova då. För att istället vakna upp till klarblå himmel och sol ;)




Vitt smile för halva priset



Om nån är sugen på att få vita tänder och vill göra det billigt kan ni passa på nu för halva priset (1750 kr istället för 3500 kr) Är du intresserad så hör av dig till mig genom att till exempel kommentera här eller maila mig på [email protected] så kan vi fixa detta :) 

För mer info om tandblekning och själva metoden, kolla in http://www.mittleende.com/ eller se filmen nedan :)



Studsmattespotting

Om man har riktigt, riktigt tråkigt en kväll, och i princip bara sitter och väntar på att få börja jobba (gött liv) så kan man iaf roa sig med att räkna studsmattor i ens närhet på google maps :) De är överallt!




Allting kommer bli bra till slut

Tänkte tipsa om en riktigt bra låt som jag hörde hos Carl förra helgen. Allting kommer bli bra till slut med Den svenska björnstammen (skönaste bandnamnet eller?:P). Go låt med bra text. Och när jag säger att en text är bra är det anmärkningsvärt med tanke på att jag i princip aldrig lyssnar på texter. När jag lyssnar på musik är jag hjärndöd^^ Kan sjunga på en låt utan att ha en aning om vad den handlar om. Det kanske är därför jag gillar kommersiell musik? Men men, den här låten har en bra text iaf :)

Allting kommer bli bra till slut
Du ska se att allting ordnar sig
Allting kommer bli bra till slut
Om du bara låter allting va



Dagens språkkrumelur

Svenskan kan ju vara ett konstigt språk, men det tänker man sällan på själv eftersom t.ex. det här med "en" och "ett" sitter ganska bra nu när man bott i Sverige i 22 år ;) Förutom den nämnda obestämda formen i singular så finns det ju andra bökiga saker med språket, som det här med samordnande konjunktionerna (jag erkänner att jag googlade fram detta^^). Mitt exempel nedan må vara dåligt med tanke på att det finns sömngångare, men i hur många språk går man och sover samtidigt? ("jag ska gå och sova" - grammatiskt korrekt, men skumt om man tänker efter).
Fundera på det!
Kom att tänka på detta när en spansk kompis som håller på att lära sig svenska frågade om "gå att sova"
var det samma som "going to sleep". Men på svenska går man ju inte att sover, man går och sover!








Ett styck recept

Är det inte gött med en blogg där du inte vet vad du ska få läsa om? Ena dagen är det "idag har jag blablablabla", nästa dag är det en filmrecension, nästa en massa bilder och dagen efter  detkan det vara ett recept. Idag är den 4:e dagen! Tror inte nån hade velat ha bara en av kategorierna dagligen. ;) Framförallt tror jag inte att mitt liv är så spännande att nån hade velat veta exakt vad jag gör varje dag. Typ "Idag har jag ätit en macka, sen satt jag vid datorn, sen jobbat jag natt, sen sov jag." Men om nån verkligen vill veta detta så hör av dig för guds skull så löser vi detta ;). Hur som helst. Detta recept kan jag verkligen rekommendera. Åt sjukt god kokosglass i Italien förrförra sommaren och har saknat den som fan. Sen så hade lillasyster och Gabbi gjort kokosglass förra helgen och den smakade precis som den i Italien. Hur gott som helst. Gör den, ät den, lev med den! (och skaffa dig ett gymkort)

Kokosglass (4 ganska små portioner)
2 dl kokosflingor
1 dl kokosmjölk
0.5 dl standardmjölk
1 st vaniljstång
1 st äggula
0.75 dl strösocker
1 dl vispgrädde

Koka upp kokosflingor, kokosmjölk och mjölken med vaniljstången och låt koka i ca 5 min. Låt svalna. Mixa till jämn smet. Vispa äggula och socker poröst, tillsätt grädde, vispa samman. Tillsätt kokossmeten i äggblandningen, blanda väl. Häll i blandningen i glassmaskinen i cirka 15-40 minuter (kan variera mycket så håll koll).
Detta är ganska sött, så ät gärna ihop med en syrlig fruktsallad. Till exempel denna http://www.tasteline.com/Recept/Kiwi_och_granatappelsallad

Bonne chance! (som de ju säger i Frankrike^^)





Flygbiljetter beställda!

Nu har jag bokat flygbiljetter till Paris, så om lite mindre än en månad är det dags. Hoppas jag får semestern jag sökte så jag slipper hålla på och byta bort en massa pass och så. Är ju jobbhelgen så blir en jävla massa isåfall :P Menmen, det löser sig alltid. Kommer flyga från Kastrup till Charles De-Gaulle (låter mäktigt^^). Att flyga från Kastrup kan jag verkligen rekommendera, iaf för oss som inte har egen bil. Kastrup har ju en egen tågstation och om man bor i knutpunkten Nässjö går det många tåg dit som alltså stannar inne på flygplatsen. Skitsmidigt! Och snabbt går det. Finns X2000 som går direkt så man inte ens behöver byta i Malmö. Gå på i Nässjö och stig av 2 timmar och en kvart senare i Köpenhamn. Då snackar vi smidigt :) Fan så mycket smidigare än att ta sig till Göteborg eller Stockholm och sen ta en dyr flygbuss till flygplatsen. Sen så ligger ju Köpenhamn närmre Paris också så man tjänar lite flygtid ;)


2h 16 min. Och billigt också. Träffar rakt i hjärtat hos en smålänning ;)

Sen så såg jag en komisk grej när jag bokade flyg. När man får välja titel brukar det ju alltid va Herr, Fru eller Fröken. Ojämställt så det förslår. Tjejer får minsann välja på 2 olika medans vi killar automatiskt får herr. Men på SAS får även vi 2 alternativ att välja på. Pojke är det nya! Var ju nöjd förra veckan när jag fick ett brev som det stod "Monsieur Kristoffer Engberg" på. "Pojke Kristoffer Engberg" hade ju varit ännu ballare ;)

klicka på bilden!

Allt är inte vad det verkar vara

Filmen vi såg igår hette ju inte alls "Himlen är oskyldigt blå", utan "I rymden finns inga känslor". Hur som helst så var den riktigt, riktigt bra. (Känns som att jag skriver det om allt nu på sistone, men det är väl bra egentligen?) Är nog lätt en av de bästa svenska filmer jag sett. Skön handling med mycket humor och bra skådespelare. Filmen handlar om Simon (Bill Skarsgård) som har Aspergers syndrom och som bor med sin bror (Martin Wallström) och hans flickvän. Simons sjukdom gör att han inte klarar förändringar utan vill att allt ska va exakt likadant dag efter dag, vecka efter vecka. Tacos på fredagar, Pizza på lördag etc. Han har också väldigt svårt för att nudda andra människor. Detta kan vara problematiskt och blir väldigt komiskt ibland. När livet blir jobbigt gömmer han sig i en tunna och drömmer sig bort.

Hur som helst så blir blir Simons bror dumpad och Simons liv rasar samman eftersom detta innebär en massa rutiner som förändras vilket leder till kaos för Simon! Han ger sig själv uppdraget att hitta en ny tjej åt Sam.
Filmen är väldigt rolig och full av en massa roliga detaljer. T.ex. animeringar man lagt in i rutan som info. Tycker att vissa grejer i början påminner om "Amelie från Montmartre" (som jag tycker e typ världens bästa film), där man också slänger in en massa skoj info om lite vad som helst. Filmens personligheter är sköna, Simon med sitt behov av ordning och sitt "tids- och siffernörderi", Sam som skön, förstående och sympatisk (vuxenpoäng på det ordet!) storebror samt tjejen spelad av Cecilia Forss som kommer in i Simons liv på ett komiskt sätt och bara är allmänt skön.

Filmen är riktigt sevärd så se den! :)

Betyg 4,5/5



Kokosglass och melodifestival

Slappkväll med Nalle idag. Gött det! Kollat på melodifestivalen som verkar hålla hög kvalitet i år. Danny var grym, Swingfly likaså, Pernilla Andersson och Jenny Silver också. Men tycker nog att Le Kid förtjänade att få gå vidare också, de var ju sköna! Nu blir det hemmagjord kokosglass med smak av Italien samt filmen "Himlen är oskyldigt blå". :)





Lördagsskoj

Här kommer lite sköna serier från Wulffmorgenthaler. ;) Känsliga och pryda läsare varnas! 

klicka på miniatyrerna för att se i full storlek!









Fredag

Fredag idag och seg efter att inte ha sovit så mkt efter jobbnatten. Snart är det dessutom dags att jobba kväll. Jobbar ju varannan fredag och söndag. Inte jättekul direkt men det kunde varit värre, man är ju ledig alla lördagar iaf! Snart ska det ju bli nya scheman också och då skulle det tydligen bli färre fredagkvällar. :) Får väl se hur det blir med den saken^^ Jobbar ju ett väldigt kort pass idag så efteråt får det bli nån bra film. Nån som har nåt bra filmtips? :D


lite sommar kanske?

Bättre sent än aldrig - 100731

Har lovat Alexandra i snart ett halvår att jag skulle lägga ut bilderna från Josses fest i somras. Var dock mest bilder från efteråt. Häng i lekpark och rolig promenad till stan följt av pausgympa utanför Alexandras place ;) Köttbulle och pizza var det va? :P



























Dagens tanke







Var aldrig ärlig mot en lögnare






Sossezombies

För er som inte har sett detta underbara klipp, se det! Från årets säsong av Grotesco :) Hur kul som helst, och brutalt. Haha. Slutet är underbart! Klockrent helt enkelt:)




Bomben som inte var en bomb

Läste på texttv idag att en bomb hade sprängts på posten i Borlänge. Sånt känns ju lite obehagligt. Men så läste jag nu på aftonbladet att det var en brandsläckare. Kul att brandsläckare också får lite uppmärksamhet ;) Kan konstatera att det är mycket som inte är vad det verkar vara numera. Igår på halvåtta hos mig var ju hjorten en älg till exempel^^

"Samtliga 28 personer som fanns inne i Poståkeriets byggnad sanerades av räddningstjänst och sjukvårdspersonal. Först klipptes alla kläder av och sedan tvättades varje person i en särskild lösning."

Har aldrig hört talas om att man sanerar människor, låter ju ganska obehagligt :P


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8501289.ab





110131 - Nya modebloggen? ;)

Var i Jönköping i måndags och hängde med Emma och Ivana. Blev riktigt god mat på Dragon och sen lite shopping. Mkt trevlig dag! Hittade lite skoj saker, en skjorta, en kofta, en tröja och 2 mkt billiga skor. Nice!
Ajvana und ich !


snyggsnygg tröja/jacka/whatever från Jack&Jones


kofta från h&m


skjorta från h&m


Les tickets!

EM-biljetterna levererades sjukt snabbt för att levereras från Frankrike. Beställde dem natten till fredagen förra veckan och redan i måndags fick jag en 2 avier i brevlådan. Visst att de borde komma ganska snabbt när man tvingades ta rekommenderat brev som leveranssätt, men iaf. ;) Sjukt också att frakten kostade nästan lika mycket som biljetterna tack vare det! 15 euro per biljett :S Men nu har jag biljetterna iaf :) Ska bli kul när det är dags att utnyttja dem om en månad :)

(Sen är det ju riktigt nice att få brev där man kallas Monsieur Kristoffer Engberg. Fint ska de va!)


)

En sommarbild

Från underbara Ängelholm :)



RSS 2.0