Vill

Tänk vad nice det hade varit att åka till nån varm strand nånstans. Istället för att plugga till omtenta och snart börja jobba på posten :O Hade varit otroligt skönt att steka på beachen istället. Får se om det blir nåt sånt i sommar. Hoppas gör jag iaf. Testbakar bröd till systers student nu. Hoppas det blir gott :)

Brev från JP

Var ju i Jönköping kvällen HV tog SM-guld och tog med en löpsedel hem som jag tänkte att jag skulle ha på väggen i Göteborg. Glömde den dock i Nässjö och då skulle min syster ta med den helgen efter när hon skulle hälsa på. Det gjorde hon, men hon glömde den på bussen! Haha, så jag mailade JP och frågade om de kunde skicka en. Det gjorde de, till och med 3 st. Gratis med. Jätteschysst. Funderar på att fråga igen så kanske jag får tillräckligt många så jag kan tapetsera med dem till slut ;)
sm-guuuuuld

Nässjö

Nu är jag hemma i Nässjö och har spenderat kvällen bland annat med att ta en lång promenad med världens bästa Nahal. Har inte träffats sen hon åkte till Israel i februari så det var verkligen hur underbart som helst :) Mycket trevligt. Fin kväll i Nässjö, bättre väder än i Göteborg faktiskt. Alltid något positivt.
Fixade en Mors dag-present också som blev väldigt uppskattad, En bok som heter Höstoffer, skriven av Måns Kallentoft som är en författare jag verkligen kan rekommendera. Läste en av hans böcker på Mallorca i höstas och fastnade verkligen. Låg på stranden hela dagen och läste och kunde inte sluta. Den boken hette Sommardöden. Böckerna handlar om polisen Malin Fors och utspelar sig i Linköping har jag för mig. I den första boken jag läste nämnde de Nässjö 4 gånger. Lite komiskt! Första boken i serien har jag också läst och den heter Midvinterblod. För bara 2 veckor sen kom den 4:e och vad man kan anta, kanske sista boken i serien ut. Den heter Vårlik. Nån som kan se något mönster i titlarna? ;)
En god chokladkaka, ett fint kort och en blomma från ett träd (förlåt moder jord!) på det, samt lite serpentiner så var presenten kirrad.
Just nu undrar jag: Var är mitt photoshop? Borta tydligen!

-> Sommar

Ja nu är ju skolan slut och jobbet i Nässjö börjar på tisdag. Har verkligen ingen lust med det, kommer sakna Göteborg som fan. Men blir ju kul att komma hem till vänner och familj. Min syster har ju bal och student i veckan vilket kommer bli jättekul att titta på. Och om 2 veckor har jag ju passat på att se till att ha omtenta, så då kommer jag tillbaka några dagar iaf ;) Får väl se hur det går med bloggandet hemma i Nässjö. Har ju inte gått så bra tidigare. Är mkt krångligare där. Det mobila bredbandet funkar inte på min dator av någon anledning, och jag kan inte lägga in bilder på den andra datorn så jag måste krångla som fan. Men vi får se.
Då var det iaf Nässjö nästa^^

ESC-final

Väldigt synd att Sverige inte tog sig till finalen. Tycker att Anna var grym! Men det finns ju andra bra låtar. Som man dessutom får rösta på^^
Dessa ska ni rösta på ikväll ;)
Israel


Norge
Tyskland


Nu är det bara att börja rösta ;)

Liseberg!

Blev en sväng till Liseberg idag med Camilla för att åka Lisebergstornet för sista gången innan de börjar bygga om det. Idag var faktiskt sista chansen. :S Nu ska det bli nåt slags fritt fall som ser jävligt läskigt ut på bilderna. Ganska synd, men det lär ju bli ganska häftigt. Mer åkt än så blev det inte, det var riktigt lång kö så det tog ju en stund. Men lite spelat blev det och äntligen, för första gången någonsin vann jag en stjärnvinst :D Så nu har jag nästan 2 kg kexchoklad här^^ Haha. Nån som är sugen så är det bara att komma förbi!

sista chansen


liseberg i morse

the view from the lisebergstornet


Såg mitt hus. Woho!


denna måste jag åka i sommar. såg kul ut!


moi, le kexchoklad et Rasmus

Fredagen

Blev en liten men kul förfest med mat, dricka och en massa kul musik. Sen vid 2.15 ungefär drog vi ner mot stan i regnet. Väl på Park Lane var det ingen kö, vilket var hur nice som helst. Inne var det mycket folk så det var kul. Träffade en del man kände igen och det är ju alltid trevligt :) Sen vid kl 5 var det dags att dra hemåt i ljuset. Somnade väl lite efter klockan sex, så det var lite segt att gå upp idag om man säger så!

förfest+farmville=spanien?


chill i nya stolen ;) haha


paarty


badande studenter kl 05.30 :P

24-åring mördad på Nivå

Hörde att en kille hade blivit mördad på en nattklubb i stan i natt, och nu har jag läst om det i Aftonbladet och Expressen. Helt sjukt ju. Det var på nattklubben Nivå på Avenyn som dödsskjutningen ägde rum. Han blev skjuten i halsen och dog direkt. Helt sjukt! Vi var där förra veckan, men kom inte in^^ Killen hade tydligen blivit lindrigt skottskadad för bara några dagar sen, men igår "lyckades" alltså de som var ute efter honom. Otäckt...
bild från aftonbladet.se

Partyparty

Trevlig förfest på 2 pers och med spansk musik. Snart blir det utgång och jag har blivit en kulturell vindrickare. Så kan det gå!
Lite shots på det. Trevligttrevligt!
Black Eyed Peas – Meet Me Halfway
Lady Gaga – Telephone
Monica Naranjo – Sobreviviré

Sicken dag

Ja herregud. Vaknade 08.51. Tentan början vid 9. Sprang ner till Almedal och spårvagnen kom precis då (äntligen lite flyt) men sen när jag kom till Valand och skulle byta till 3:an så går inte den just nu pga att de bygger om eller något. Så fick jobba till tentasalen och hann precis innan de stängde dörrarna 9.15. Något stressad så gjorde jag iaf tentan men det var väl ingen succé direkt. Var 3 texter att översätta och endast en gick riktigt bra. De 20 glosorna var ingen framgång alls! Blir nog en till härlig omtenta^^ Nu ska här städas och så ska det fixas en kaka!
annachocken :S

Tentatime

Idag är det dags för sista tentan. De 2 sista tentorna har ju verkligen inte gått bra så har 2 omtentor som väntar på mig, därför vill jag väldigt gärna klara dagens tenta. 3 omtentor hade ju varit katastrof. Dock hänger alla ihop ganska så mycket, så klarar man inte den första är det svårt att klara de andra. Men vi får se hur det går. Har suttit och övat en massa glosor så nu vet jag en massa intressant. Som t.ex. att var fjortonde dag i Frankrike är var femtonde dag, att blåtira på franska blir ungefär svart smöröga om man direktöversätter, att fördragsam heter tolérant, att bål heter punch, att durkslag heter passoire och att plåster heter något så roligt som sparadrap. Undrar hur länge jag kommer att komma ihåg det här? Kommer jag ihåg det om ca 7 h skulle jag vara tacksam iaf :) Efter tentan är det en inlämning till på fredag som ska göras, sen blir det någon lugn dag innan jag ska fixa kompletteringar och omtentor.
Imon kväll blir det iaf torsdagsfest här hos mig med franskafolket. Hoppas på fint väder så det kanske kan bli lite grillat och lite utomhusaktiviteter. Vi får se vad som händer :)
helt malplacerad bild, men va fan^^

Dagens onödiga pryl 2

Det här med att hacka grönsaker och frukt, har vi ju kommit fram till, kan vara väldigt jobbigt. Det tar tid och man slinter med sin slöa kniv t.ex. när man skivar banan och så blir det bananmos :( Lösningen på det problemet tipsade jag ju om för ett tag i det här inlägget http://kristoffere.blogg.se/2010/may/dagens-mest-onodiga-pryl.html .
Det finns alltså hopp!
Men! tänker du såklart. Bananhackaren har ju ett något begränsat användningsområde. Man kan använda den till just banan och knappast något mer. Problemet med övriga frukter finns ju alltså fortfarande kvar. Men då kan jag glädja dig och meddela att ytterligare en frukt har fått en unik produkt för att underlätta i vardagen och slippa allt krångel. För nu finns äppelklyftaren Charm på ett IKEA nära dig. Med denna fantastiska produkt slipper du allt krångel som äppelklyftande tidigare varit förknippat med. Nu kan du enkelt och utan skador förvandla ett helt vanligt äpple till en hög med saftiga äppelklyftor, på bara några sekunder. Och detta för nästan ingenting. För endast 19 kr blir ditt äppelätande så mycket enklare! Du kan även använda den till att klyfta lök, vilket man gör sjukt ofta.
Mitt liv har blivit såå mkt bättre sen jag köpte min äppelklyftare. Förut kunde jag stå i timmar och hacka och skära, men nu klarar jag av det på bara några sekunder. Äntligen har jag tid över till annat.
Du vet att du vill ha den! Du behöver den! Köp den! NUUUUU.

Ajaj :S

Den låten jag hejade mest på gick inte vidare ju. Surt för Slovakien. Den låten var ju skön! Falsksång och mycket skumma nummer fanns det iaf gott om. Polens nummer var ju helt knäpppt. Var fan kom äpplena ifrån? Och varför slet han av henne folkdräkten? Haha
Polen hade ett ganska skumt nummer^^

Eurovision semifinal 1

Ikväll är det dags för första semifinalen i Eurovision Song Contest i Oslo. Sverige är dock med i den på torsdag. Jag har roat mig med att lyssna på låtarna och betygsatt dem (väldigt snällt dessutom) och valt vilka 10 jag tycker ska gå till final.
Låtarna

1. Moldavien Run Away - Sunstroke Project & Olia Tira
-> Bra låt med fart och skönt beat. Bra sångare med. Denna skulle man ju kunna höra på nåt dansgolv var som helst. Betyg:4/5

2. Ryssland Lost and forgotten - Peter Nalitch & Friends
-> Jag skäms, men jag tycker denna är jättebra. Den har något. Något som jag inte kan sätta fingret på. Betyg:4/5

3. Estland Siren - Malcolm Lincoln
-> Känns kanske inte som något som hör hemma i denna tävlingen, men det behöver ju inte vara nåt negativt. Skön låt även det här. Intressant på nåt sätt. Betyg: 3/5

4. Slovakien Horehronie - Kristina Pelakova
-> Verkar vara många låtar på andra språk än engelska i år. Men denna låt får full pott. Bra, mystisk, taktfast låt som sätter sig. Go Slovakia! Denna måste gå vidare. Betyg 5/5

5. Finland Kuunkuiskaajat - Työlki Ellää
-> Hm. Finska är ju inte mitt favoritspråk direkt och det här är ganska konstigt. Men en låt som är glad och sticker ut från mängden iaf. Men den känns kanske inte direkt som 2010 ;) Betyg: 2/5

6. Lettland What for? - Aisha
-> Sjöng hon verkligen på engelska de första raderna? För hennes skulle hoppas jag nästan att det var lettiska. Lät inte som engelska iaf. Andra konstiga saker med den här låten är ju grammatiken. "What for are we living?" Djup fråga, om än lite konstigt ställd kanske. Och att snacka om han där uppe som "Mr God" kan ju bara kommenteras med hahah. Och varför sitter det kvinnor och tvättar på scen? Helknäppt ju. Vilken show^^
Refrängen sätter sig dock ganska bra. Det låter dock inte så vackert alla gånger och alldeles för konstigt totalt sett! Betyg: 2/5

7. Serbien Ovo Je Balkan - Milan Stanković
-> Haha. Där snackar vi frisyr ;) Men skön låt får jag säga. Jag gillar rytmen! Betyg: 3/5

8. Bosnien Herzegovina Thunder and Lightning - Vukašin Brajić
->Lite tråkig kanske, men inte helt värdelös. Finns inte så mycker mer att säga. Betyg: 2/5

9. Poland Legenda - Marcin Mroziński
->Verserna är ju allt bra sega, men refrängen blir bättre och bättre ju längre låten går. Betyg: 3/5

10. Belgien Me and my guitar - Tom Dice
->Den har var ju jättebra. Fin låt och riktigt bra sångare. Fin röst! Tycker den påminner ganska mycket om "If you're not the one" med Daniel Bedingfield i refrängen, men den är ju bra så^^ Betyg: 4/5

11. Malta My Dream - Thea Garrett
->Hej Disney. Verserna är ett sömnpiller, men i refrängen finns det iaf 2 bra strofer. Det räcker ju dock inte så långt. Väldigt finstämt och oförargligt, men man tröttnar ju direkt. Och va fan är det för läskig fågelgubbe som kommer in på slutet? :S Betyg: 2/5


12. Albanien It's all about you Juliana Pasha
-> Bra låt som är ösig och lite partyparty. Skönt med nåt som går snabbt bland alla ballader. Betyg 4/5
13. Grekland OPA - Giorgos Alkaios & Friends
->Verkar vara många som har sina "friends" med sig ikväll. OPA! Känns som att man hört denna låten 100 ggr förut, men den är bra och ösig. Och har faktiskt bra verser till skillnad från många andra låtar. Betyg 3/5

14. Portugal Há Dias Assim - Filipa Azevedo
-> Ännu en ballad, men det här är definitivt kvällens bästa. Fin röst och inte alls tråkig som Maltas. Enkel låt, men ändå mycket känsla och äkthet. Känns som att hon menar det hon sjunger. Gillas! Mkt bra stick. Betyg: 5/5

15. Makedonien Jas Ja Imam Silata - Gjoko Taneski
-> Känns som en ganska random låt. Inget man kommer komma ihåg direkt. Seg. Rappandet höjer inte låten. Betyg: 1/5

16. Vitryssland Butterflies - 3+2
-> En till låt där man först efter ett bra tag inser att de sjunger på engelska. Låter som en till disneylåt. Sen så är det sjukt pretentiöst och oäkta. Men om man bortser från det så är det ju en fin låt. Blir spännande och se hur de ska förvandla sig till fjärilar live ikväll ;) Betyg: 3/5

17. Island Je ne sais quoi - Hera Björk
->Den här videon lämnar många frågor måste jag säga. Dock är jag säker på att Islands finanskris inte beror på att man satsade för mycket pengar på den här videon! Roligaste jag nånsin har sett. Sjukt b. Sevärd bara för att den e så dålig. Herregud. Och varför stoppar inte badvakten henne när hon klättrar upp till hopptornet i långklänning? :p Låten då? Hm. Den känns lite "för mycket" på nåt sätt. Hyfsad är den iaf. En bonuspoäng för den franska titeln också^^ Betyg: 3/5



Mina 10 finalister utan inbördes ordning
Moldavien
Ryssland
Slovakien
Serbien
Polen
Belgien
Albanien
Grekland
Portugal
Island
Var ganska många jämna låtar, väldigt få självklara. Och sen när man ser det live lär man väl ångra sig som fan. Haha. Kl 21.00 är det dags iaf!

Regn på rojalisterna?

Har inte tippat på länge och kollade därför runt på lite bettingsidor och hittade en del udda grejer på unibet. Dels kunde man spela på olika länders val, t.ex. sveriges. Där man till oddset 50 ggr pengarna kunde spela på att c, kd, fp, m och sd bildar regering efter valet i höst. Känns väl inte så troligt kanske. :P Redan nu kunde man dessutom spela på vem som vinner 100 m på OS i London 2012. Oddsen på Usain Bolt var vääldigt låga. Hehe
Men det roligaste spelet var nog ändå det här. Man kunde spela på om det kommer att regnaVictoria och Daniels bröllopsdag och även på vilken temperatur det kommer vara. Haha. Kategorin non-sport hade verkligen det mesta :P

Skolkchocken!

Det är nog inte varje dag det skrivs om Nässjö i DN minsann. Men nu har det hänt efter denna eviga debatt om man ska få åka på skolresa eller inte innan studenten. För 2 år sen när jag gick ut löste de det bra genom att man fick ta igen den veckan innan så att man sen var ledig den veckan när så många ändå kommer att åka. Det var en jättebra lösning så fattar inte varför de inte gjorde så i år också. Istället för att förbjuda det och naivt tro att det hjälper. Ja herre! Heja 3:orna...

Film - Robin Hood

Var på Bergakungen igår och kollade på den nya Robin Hood-filmen och den var riktigt bra. Den hade liksom det mesta. Det var spänning, action och kärlek. Många bra skådespelare också, varav en svensk faktiskt. Max Von Sydow som spelar Sir Walter Loxley. Och han var riktigt skön! Sen så gillar jag historiska filmer och denna visade mycket av England och Frankrike under medeltiden. Den tiden var ju verkligen häftig. Allt var så stort. Monarkin var så stor och även kyrkan. Folk hade så stor respekt för vissa, och det manipulerades och ljögs. Spännande värre^^ Riktigt bra filmat också. Intressant också att se berättelsen ur en annan vinkel än annars. Sen var det kul att det var en massa folk som pratade franska också ;) Betyg 5/5




Friidrottstalang

Jag är ju något friidrottsintresserad och visste därför att Sverige har en ganska talangfull stavhopperska som heter Angelica Bengtsson. Det var ju ganska mycket snack förra året då hon hade hoppas högre än alla svenska seniorer men ändå inte blev uttagen till seniorfinnkampen för att hon "var för ung". Hon fick hoppa i juniorfinnkampen istället och vann på ett bättre resultat än det i seniorfinnkampen. Bra svar på tal där!
Nu i helgen tävlade hon iaf i kvalet till ungdoms-OS i Moskva och kan man säga, fick ett rejält genombrott. Hon slog nämligen ungdomsvärldsrekord med sina 4.47. Med 7 centimeter! Detta resultat var också endast en centimeter från juniorvärldsrekord och bara 4 från det svenska seniorrekordet som Kirsten Belin innehar. (Vart tog hon vägen förresten?) Kan nämnas att Jelena Isinbajeva  som har världsrekordet på 5.06 och som ett tag höjde rekordet typ när hon ville men nu har tagit timeout, hoppade 4.20 när hon var lika gammal som Angelica är idag...
Hoppas att hon fortsätter att utvecklas och tar motgångar och framgångar bra så kan Sverige ha en ny världsstjärna på gång :) Det hade ju varit hur kul som helst med tanke på att våra nuvarande inte är så dominerande som förr och inte kommer att hålla på i all evighet.

Grannarna upphör inte att förvåna

Skulle göra en sallad nu och hade förberett igår genom att skära gurka, tomat och lök och fyllt en ikea-matlåda med. Nu när jag skulle skaka den så hände ingenting. Varför? Jo någon av grannarna hade uppenbarligen känt ett behov av en extra frys och förvandlat mitt kylskåp till en frys! Så grönsakerna var djupfrysta. Underbart. Uppskattas som fan! Så det blev en sallad utan grönsaker^^
isgurka
sallad (skulle ju haft ISbergssallad i :( )
pasta från sanna, nalle och lisa :D
pasta, kyckling, fetaost, soltorkad tomat och tzatziki. sen brämhults apelsin/mango på det. gott!

Olofshöjdfestivalen 2010

Var festival här på området igår med grill, chill och en massa band. Missade tyvärr nästan hela eftersom jag var i slottskogen och sen på den stora spontanfesten på Skansen Kronan, men såg 5 minuter när jag kom hem och hade handlat mat och det jag såg var riktigt bra. Grymt band som spelade just då, och det var riktigt mysigt och härlig stämning. Så bor jag i Göteborg nästa år vid den här tiden ska jag definitivt gå på festivalen då :) Det var riktig sommarkänsla på det här!

Vet någon vad bandet hette så får ni gärna kommentera eller maila :P
Ikväll blir det bio. Skulle gått på Hagabion och sett en fransk film, men kom på att jag hade sett den. Så istället blir det Robin Hood!

Apéro Géant à Göteborg

Nu har innegrejen med spontanfester nått till Sverige och Göteborg. De flesta har väl hört talas om dessa enorma spontana fester som anordnats i t.ex. Frankrike. Framförallt fick de mycket uppmärksamhet förra veckan då en person olyckligtvis dog under en sån här fest. Facebookgruppen för själva evenemanget fick snabbt massor av medlemmar och till över 2000 var anmälda. Idag kl 12 meddelades tid och plats: Skansberget kl 20.00. Och vi var där och kollade. Mkt trevlig stämning med DJ och en massa folk. Härligt väder också :) En kul grej var att det var några som firade ett bröllop inne i Skansen Kronan. De lär ju ha blivit lite förvånade när det helt plötsligt var en massa folk och musik utanför. Haha :P Men ett kul minne för dem :) Enligt GP var det ca 1000 personer närvarande och det är ganska många där uppe på utsiktsplatsen. Några poliser var på plats och även SVT som filmade.
För att det inte skulle spåra ur, fanns det lite regler. Dessa har jag kopierat från facebookgruppen.
"Saker du bör göra:
* Prata med människor du inte känner.
* Bjud dina nyfunna vänner på mat och dryck.
* Ta ansvar för dina egna handlingar.
* Ta hand om ditt skräp och uppmuntra att andra också gör det.
* Se till att både du och dina vänner håller er säkra.
* Skratta, dansa och kramas.
* Hitta på galna upptåg.
* Välkomna alla främlingar!

Saker du inte bör göra:
* Komma till spontanfesten för att supa.
* Skräpa ned eller sabotera.
* Bete dig ohövligt mot medfestare, omgivning eller ordningsmakt.
* Förlora kontrollen över ditt alkoholintag.
* Skada dig själv eller andra"
Det är alltså tänkt som en stor, skön fest helt enkelt. Kul grej!
göteborg är fiint!

folk och utsikt


på väg upp


bröllopsgäster som var riktigt sköna och dansade och hade sig (dock
de problem med klänningarna och vinden. hahah)

Lisebergsballong, läppstiftet och hjulet (som öppnade igår!)


folk


ännu mer folk :P


mr dj!

Fredagnatten

Efter utgång på Excet och lite efterfest på en annan bar spenderade vi ett antal timmar här. I 38-gradigt vatten. Nu är jag äntligen hemma och ska sova ;) Godnatt!^^

Fi**gratäng

Haha, de som gjorde det här reklambladet kan ju skämmas lite. Korrekturläsning obefintlig? :P
Oskarshamnborna lär väl ha fått sig ett gott skratt iaf (eller så satte de kaffet i halsen^^)
Illa hur som helst.

FFF - Fransk filmfestival

Om det är någon här i Göteborg som gillar fransk film så pågår det faktiskt en fransk filmfestival här just nu. Den började 14 maj och håller på till 27 maj på Hagabion. Hade faktiskt ingen aning om det förrän jag fick mail av vår fransklärare i uttal som är med och håller i det. Det är iaf den 5:e festivalen och i år lyfter man framförallt fram kvinnliga regissörer. Intresserad? Klicka då vidare till http://www.hagabion.nu/ och välj sen "Fransk filmfestival" så hittar du programmet.


Flygande Jakob

Gjorde Flygande Jakob häromdagen. Ganska smidigt och väldigt gott :)
Här har ni receptet:
Flygande Jakob
4 portioner. Ugn 200 grader

600 g kycklingfilé
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 banan
2 dl grädde
2 dl chilisås
1 krm cayennepeppar
100 g bacon

Låt smör eller margarin bli ljusbrunt i en stekpanna. Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem tills de är genomstekta och fått lite lätt färg. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skala och skiva bananen och fördela bitarna över kycklingen. Vispa grädden tjock, blanda i chilisås och cayennepeppar. Fördela grädden över kycklingen och bananen. Strimla bacon och stek några minuter. Lagg baconstrimlorna på grädden. Låt stå i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med ris och sallad.



Någon som vet vad den här rätten heter på engelska förresten? Funderade på vad jag skulle säga om någon av mina grannar skulle fråga. Flying jacob låter ju lite konstigt...



Hej Jesus!

Har försökt sova i 3 h nu utan att lyckas, så tog en macka och satte mig lite vid datorn och hittade en rolig rubrik på texttv. Ibland är det nog kul att sätta rubriker^^ Tacksamt iaf när han som avgör matchen heter Jesus. Meningen får liksom en dubbel innebörd då.
Nu ska jag försöka sova igen ;)

Göteborg - Onsdag

Känns som att hela dagen gick åt till skolan. Ganska gött att känna att man gjort något vettigt iaf. Hade en bok jag var tvungen att läsa ut eftersom jag skulle träffa min klasskompis som jag ska redovisa ihop med på kvällen. Vädret var sjukt gött, så låg ute i solen och läste. Hur skönt som helst! Sen träffade jag min klasskompis på stan och diskuterade boken osv. Drog hemåt vid 21.30 och det var fortfarande varmt och ljust. Så gött :) Har ingen termometer tyvärr men kl 19 var tydligen 22 grader! Nice :)
Och imorgon ska det regna runt Göteborg, men inte här. Moahah ;) Det betyder tentaplugg i solen innan tentan imorgon kväll^^


Fullt upp

Det är ju typ sista skolveckan nu (nästa vecka har vi "bara" en tenta) men inga lektioner osv. Och det är mycket att göra när man skjutit upp saker. Hade ju talet igår, imorgon är det tenta och på fredag redovisning. Så det blir inte mycket tid över till annat. Har ju inte ens lagt ut bilder från helgen kom jag på nu. Men kanske gör det senare ikväll.
kaka och fransk bok igår i slottsskogen på trevligt café vid vattnet

Piratebay nere

The Piratebay har varit i mycket blåsväder och nu har tydligen sidans internetleverantör fått vika sig för påtryckningarna från filmbolag. Detta efter ett tyskt domstolsbeslut. Nu ligger sidan, som har 25 miljoner användare, nere och ingen vet hur länge. Folket bakom sidan säger sig ha en reservplan och att sidan snart ska vara uppe igen. Vi får se hur det går helt enkelt! Förut har det känts som att filmbolagen stått maktlösa, men nu helt plötsligt har det blivit fart på dem. Nedladdningsdebatten är ju alltid intressant och något som engagerar många.
Vad tycker du? 


Exposé

Ska hålla ett tal idag. På franska. I ungefär 8 minuter. Om bowling. Vet inte hur jag kom på detta men det får väl gå vägen på nåt sätt. Jag kommer blanda ihop alla tonande och icke tonande ljud, vokaler, siffror osv. Men jag överlever nog på något sätt ;) Fick veta att min bokanalys hade blivit godkänd iaf. Skönt det, för den var verkligen inte bra. Borde nästan firas idag (om det ändå inte vore för den där boken jag måste läsa, och de hundratals glosorna jag ska lära mig). Aja. Kan ju fira med att inte äta något innehållandes tacoköttfärs för 5:e dagen i rad. Känner att det räcker nu! ;)

Hittade en fin bowlingfilm iaf. Den känns lite orealistisk bara. Men skulle va ganska kul att få demolera en bil med hjälp av bowlingklot. Har ju 3 (eller var det 4?) liggandes hemma i Nässjö som jag ändå inte använder^^ Kanske är en dum idé dock. Haha

Dagens citat

"Would you please be a dear and close the door on the way out of my life?"
Kaxigt värre i säsongsavslutningen av Desperate Housewives!


Friidrotts-comebacker

Såg en glädjande nyhet idag på friidrottsförbundets hemsida. Nämligen att Jenny Kallur gjort comeback på tävlingsbanan. Efter att inte ha tävlat på 2½ år gjorde hon under söndagen comeback i lag-sm-kvalet i Enskede. Hon sprang 100 m och 200 m på 11.87 respektive 24.51, vilket som får anses vara helt okej :) Kul att hon är tillbaka iaf. Hoppas att Susanna också kommer tillbaka från sina skadeproblem innan EM i sommar. Kan nog bli ett kul EM med en Christian Olsson i gammalt gott slag, höjdhopparna Green och Thörnblad som kanske kan få till det? Kallur som, precis som Olsson får försöka försvara sitt guld ifrån Göteborg 2006. Sen har vi ju Mustafa Muhamed som väl kom 4:a på senaste EM och Klüft som kanske kan få till det på ett utomhusmästerskap i längd? Sen har vi ju ett nytt namn i mångkamparen Nicklas Wiberg som länge varit lovande, men slog igenom i Berlin-VM där han kom på en mycket fin 7:e plats efter svenskt rekord. På EM försvinner ju några av de tuffaste konkurrenterna, så medalj är helt möjligt om han får till det. Skulle va häftigt :) Efter några tunna år kanske Sverige kan få till det igen som när man var på topp för ett par år sen. Låt oss hoppas på det!

Såg förresten att Kajsa Bergqvist också hade gjort en liten comeback under söndagen och hoppat 1.75. Men det var bara för att hjälpa sin klubb, så hon satsar inte på EM.
Jenny Kallur (från friidrott.se)


Wiberg. Medaljhopp?

Hockey-VM

Har inte följt en minut av hockey-VM i år. Inte mer än på texttv och i tidningar. Och det känns som att det har hänt något. Varit en del skumma resultat som verkligen inte stämt med förväntningarna. Sverige hade det visst svårt mot Lettland, men vann säkert mot Kanada t.ex. Och den stora skrällen sen då, Danmark, som har blivit ett lag att räkna med tydligen. Slog Slovakien med 6-0 ! Nu har de chans på kvartsfinal. Heja Danmark :P Och om jag har fattat rätt så spelar USA i nedflyttningsserien? Inte bra för dem^^ Men det är klart, de kanske inte har sina stora stjärnor med pga NHL-slutspel och så. Medans Danmark knappast lär ha en massa spelare borta pga den anledningen ;)
skrällaget!

No ska Morran döö!

Har diskuterat Morran/Mårran och våra trauman flera gånger i skolan på sistone och äntligen har jag hittat en grupp människor som också delar dessa trauman. De inte bara delar våra trauman, de har också hittat en utväg på helvetet. Nu är det slutskrämt för otäckingen från mumindalen. Dags för att döda morran!

Lördag

Lördag idag ja, och jag har lagat både tacopizza och tacopaj. Åt "vanliga" tacos igår och känner nu att jag har fått en överdos tacos. Träffade en mexicanare i köket som skratade åt att jag kallade det tacos förresten. Så jag fick kalla det "swedish taco" :D. Köpte köttfärs i måndags, men fick köpa ny köttfärs igår eftersom köttfärsen jag köpte i måndags hade fått en konstig lukt, samt en ny färg. Mamma meddelade att köttfärs är känsligt och bara håller typ en dag i kylskåp. Nåt att tänka på allihop! Och äntligen en positiv sak att rapportera om ifrån köket. Blev bjuden på rabarberpaj idag av min tyska granne. Inte illa :P Dessutom så tror jag att det faktiskt har blivit renare sen jag straffade folket och tog bort micron. I förrgår hade någon till och med gått ut med en soppåse! Hallelujah. Det tar vi en liten sång på!

hallelujah med ingenting!
Är seg idag. Tror att det får bli ett bad nu och sen göra sig iordning och dra över motorvägen till Carlos och Eric. Ikväll blir det utgång. Eddie och Rabih från Idol (Rebound) ska spela 2 låtar och det kan ju bli ganska kul. Tycker deras låt Hurricane är bra så det blir nog kul :)

Dagens systemetinköp

Nu är de väl kanske inte nya längre, men goda är de iaf och inte så söta som andra drycker i samma kategori. Vad pratar jag om? Jo, Bacardi breezer mango! Smakar mycket mango också. Goa grejer ;) (Tänk om jag fick betalt för alla reklam jag gör, då hade jag varit tät!)

Always on my mind - Pet Shop Boys

Hörde denna låten på födelsedagsmiddagen i onsdags och fastnade direkt för den. Har ju hört den förut, men tror inte jag har hört den i denna versionen. Och denna versionen är bäst! Ösigt :D


Dagens Nässjötips!

Senast jag var hemma i Nässjö åt jag en sjukt god kebab på Harmony. Harmony's specialkebab i toastat bröd. Ungefär som fransk kebab fast snäppet bättre. 39 kr är ju ett bra pris dessutom. Skulle vilja ha ett sånt ställe i Göteborg! :P Så dagens tips till alla nässjöbor. Harmony's specialkebab!

How to lose weight - snabbt och smidigt!

Haha. gick med i en klubb på facebook som visade de "7 största photoshop-misstagen nånsin" och just det här nedan var ju ganska komiskt. Hur man går ner i vikt snabbt liksom. Ja, att ta bort ett ben borde ju rimligtvis göra att man tappar flera kilon omedelbart :P Dock tror jag det finns bättre sätt om man vill gå ner i vikt ;) Någon failade rejält i photoshop här, men kul blev det ju^^

Födelsedagsmiddag :)

Igår var jag på en supertrevlig födelsedagsmiddag hos f.d. franska-Lina, numera matte-lina, men till sommaren franska-lina igen ;), som fyllde år förra veckan och nu bjöd på middag. Det serverades bulgursallad, mango-salsa, pajer och ett bröd fyllt med pesto, mozzarella och soltorkade tomater. Smakade även Sangria för första gången. Allt var supergott. Heja Lina! Verkligen! Vi var några från klassen, några av hennes gamla klasskompisar och en från hennes gamla jobb. Mycket trevligt var det :)
muffinstårta till födelsedagsbarnet som man bara ser nacken på ^^

Betapet!

Beroendeframkallande spel finns det ju mängder av. Speciellt när man pluggar ;) Ett som jag spelade mycket sista året på gymnasiet och som är riktigt kul är betapet. Betapet är samma sak som alfapet, fast online. Det finns 3 olika spellägen, 6 st hastigheter och mängder med andra beroende spelare att möta i försök att höja sin ranking. Riktigt kul är det hur som helst.

Sälja sin oskuld

Tv-programmen blir bara konstigare och konstigare. Man trodde kanske att det inte kunde bli mycket konstigare, men det kunde det^^ Som aftonbladet skriver: "

"Big Brother flyttade gränserna för reality-tv.

Nu kommer dokusåpan som stannar till vid gränsen, sparkar ner skylten och springer vidare."

I Australien börjar om ett tag en ny dokusåpa där 4 australiensiska ungdomar ska sälja sin oskuld till högstbjudande.  För detta får de 20 000 dollar + 90% av budet.
Producenten har blivit hotad och en av deltagarna kläcker den fantastiska kommentaren: "Tekniskt sett säljer jag min oskuld för pengar och tekniskt sett kan det klassas som prostitution. Men det är inget jag kommer att fortsätta göra, så i mitt huvud kan jag rättfärdiga för mig själv att jag inte kommer att bli prostituerad för det här."
Haha? Att få pengar för sex är väl att sälja sig. Det spelar väl ingen roll om det är en gång eller flera gånger. Man har ju ändå sålt sig^^ Men hon får väl leva vidare i sin drömvärld.
Ja herregud.
Vad tror ni om programmet? Sevärt?

Artikeln

Eyjafjallajoekull - the game

Haha, det har kommit något gott ur vulkanproblemen iaf. Ett spel :D Som går ut på att du ska styra askan så att så många plan som möjligt kraschar, och helst i varandra ;)
(klicka på bilden för större version!)

Spelet

Sköna människor

Dessa 2 sköna filurer kom fram till mig idag på biblioteket när jag hade läst klart och tog fram min ipod och skulle dra. Och så sa de att de var på äventyr och undrade om de kunde få lyssna på en av mina låtar och ja, det fick de såklart. Hur som helst så hade de bestämt sig för att göra 14 olika uppdrag som de hade skrivit på små lappar och som de sen drog en och en. De hade bland annat plockat blombuketter och gett till folk som blivit jätteglada. Och nu skulle de alltså fråga en främling om de fick lyssna på en av deras låtar. Haha :P Jag fick lotta fram deras nästa uppdrag och det blev att "äta en jättestor hagabulle". Något som de säkert lyckades med ;) Sköna var de hur som helst. Kul med folk som vågar göra lite annorlunda saker och bara är sig själva! Jag blev uppmuntrad av det och säkert fler med mig.

Så kom igen. Ut och gör folk glada! :)

Coldest winter - Kanye West

Bra låt jag hörde på radion. Fin, mystisk video med en tjej som väl liknar Carolina Gynning? Eller är jag helt ute och cyklar? 

Texten är inte illa den heller, kolla bara på den här raden:

"If spring can take the snow away, can it melt away all our mistakes?"


ob

Nattpromenad

Min dygnsrytm är ju inte alls normal. Trodde att den skulle bli det när jag började plugga och var tvungen att ha rutiner, men det blev inte så ändå. Istället har den blivit konstigare än förut tack vare att jag ibland skjuter upp plugg och måste sitta uppe hela natten ;) Menmen. Jag har alltid gillat att ta promenader sena kvällar/nätter. Det är skönt att rensa huvudet och kanske lyssna på lite musik och röra sig samtidigt som det är lugnt och tyst ute. Så nu har jag varit ute i 2h och gått och funderat. Skönt! :)


Dagens Poseidonbild ;)

Sewing kit

Tappade en knapp på en skjorta igår och fick äntligen användning av mitt "flytta hemifrån sewing kit" som mamma skickade med. Jag trodde verkligen att det skulle gå åt helvete och mamma sa till och med "ta med skjortan hem då i sommar så fixar vi det", men med hjälp av google så löste det sig. Sen så hade jag 24 olika trådfärger, men inte svart. Tur då att Carl hade det och bor nära! Gött mos :)

Så här syr du i en knapp


Göteborg

Var nere och lämnade Lisa på stationen idag. Och på vägen hem tog jag en lång och krokig promenad i det fina vädret. Det är kul att gå i Göteborg eftersom man ser nya saker hela tiden, det gör man inte riktigt i Nässjö ;) Hade min nya kamera med mig så passade på och testa den lite också. Här är resultaten!
Lisa!


Hjulet (jag tycker alltid att det ser ut som att det ska lossna och rulla iväg^^)


Bältesspännarparken


Avenyn


Längst bort skymtar Nya Ullevi


Finge (konjunktiv!) jag en cykel, skulle jag cykla här^^


Gata som jag inte vet vad den heter ;)


Poseidon


Färgglatt flaggande på Avenyn


Vy från Kapellplatsen. I like!


Lisebergstornet och Höjdskräcken eller uppskjutet ;)

Lök bananschalotten

Blev väldigt sugen på att köpa bananschalottenlök igår. Tyckte den var påfallande lik jordgubbar ;)
Åh. Jag vill ha färska, svenska jordgubbar. Gött att den tiden på året närmar sig :D

Arga lappen 2

Kände att jag kanske skulle förklara varför micron försvann igår natt. Och jag gjorde det med en finfin karta till soprummet också :)

Lurad av Google!

Jag gillar Googles olika "teckningar" de har varje dag. Så brukar alltid kolla vad det är för dag de firar. Idag fick jag lite panik för det stod "Glad mors dag!" Och det hade jag verkligen ingen aning om och jag hade inte skickat nåt kort eller köpt nån present eller nåt. Dock kollade jag upp detta och i Sverige firar man denna dag sista söndagen i maj. Men i många andra länder (t.ex. Danmark, Tyskland och USA) är det andra söndagen i maj, så google har failat lite där. Hursomhelst är det alltså inte mors dag idag i Sverige. :) Kan vara bra att veta!

Slut på gamla tider

Jag har ju klagat en hel del på det här köket som jag tvingas dela med 7 pers och mer kommer jag nog klaga eftersom det inte blir bättre. Hur svårt är det att torka av bordet när man ätit där? (Framförallt när man har gått på bordet för att grilla på taket eller slå ner brandvarnaren så borde man väl torka av det? Det e fan inte kul att sitta och äta när det är lera på bordet) Nu har iaf en person visat sig kapabel till att knyta ihop soppåsen och till och med ta ut den ur behållaren. Men sen har den stått där utanför i 4 dagar. Idioter. Jag gick ut med 3 påsar i torsdags för jag tänkte att då tar väl nån den sista sen. Men that's probably not gonna happen. Det luktar sopor i köket för fan. Äckelkök!

Nu har jag iaf kommit på en kul grej man kan göra som, om inte för att lösa problemen, iaf göra livet lite jobbigare för de andra. Jag har ställt micron på mitt rum! Så nu får de klara sig utan micro. Det är trots allt jag som har betalat den. Jag har varit snäll och låtit folk använda den i 3 månader, men nu är det slut på det. Heheheh. Kommer bli kul imon när de vaknar och så är micron borta och ingen vet var den är. Moahahahahahahahahahahahah!
Och nu är ju bordet mycket rymligare. Jättebra ;)

Första bilden

Eftersom jag inte vet var något av mina 2 minneskort är just nu, och dessutom glömde kameran hemma när vi bowlade igår så har jag inte tagit så många kort. Ett har jag dock tagit. Jag ger er min utsikt^^ Inte så mycket för världen dock. Fan. Hade varit roligare med fönster åt andra hållet!

Fredagkväll!

Blev en ganska lugn och skön fredagskväll med Eric och Ida. Först så var vi och bowlade på Valhalla Bowling, där man betalade per serie och inte per timme. Ganska smart egentligen. Man vill ju alltid spela klart serien så. Relativt billigt iaf och bra läge :) Första serien gick inte så bra för mig. Men andra gick riktigt bra. Iaf andra halvan ;) Saknade bowlingen lite grann då. Iaf de gångerna det gick bra. Haha :) Det är verkligen en fantastisk känsla när allt går bra. Känns som att man inte kan missa. Hur man än slår blir det strike. En av de bästa känslorna som finns :) Sen drog vi till ICA Fokus och handlade lite pizzaingredienser. Den affären alltså, där snackar vi utbud! Allt fanns ju! Vore (konjunktiv!) jag rik hade jag handlat där varje dag...
Sen blev det pizza och film. ICE AGE 3. Ganska skön och med ett oväntat djup :P
i andra serien andra halvahittade jag helt plötsligt spelet. kändes asgött!
lär ha varit min bästa serie någon sin med hallklot iaf :)


ida!


15 minuter - en kvart



Hittade en grill på taket. Tyckte väl att ...

dsc02476 (MMS)

Hittade en grill på taket. Tyckte väl att det luktade grillat:-P


Kamera

Har äntligen köpt en ny kamera. Tycker den verkade riktigt bra, och den var inte så dyr. Nu sitter batteriet på laddning. Får väl se om några timmar om den är bra eller inte^^ Förresten så är det dumt att gå inte på ikea när man inte ska köpa nåt. För man köper alltid något! :P

Drar till bäckebol och köper kamera! Super...

Drar till bäckebol och köper kamera! Supergött väder också :-) ikväll ska det frekventeras med les amis francaises!


En tisdagkväll på framgången

Carl kom över för att laga mat och käka lite. Gött eftersom det är riktigt segt att göra det själv. Gott blev det också. Laxfilé och hollandaisesås. Och till det strimlad potatis och morot som man steker tills det får lite färg. Mycket gott! Glass till efterrätt också. Här levs det i lyx! :P
Carl gav tummen upp!


Lax, potatis/morot, hollandaisesås, sallad och kunglig Ramlösa. Fina grejer ;)

Fail

Ibland klarar man det precis, ibland är man nära och ibland är det alldeles åt helvete långt ifrån. Det sista kan beskriva mitt tentaresultat. Pinsamt! Var långt ifrån G trots att världens bästa Iah flyttade gränsen med 12 p^^ Menmen. Har ju en bra anledning att åka till Göteborg några dagar i juni. Det kan ju vara trevligt. Ska nog gå bättre då!

Jag bloggar, alltså finns jag

Detta inläggets rubrik är rubriken på artikeln jag ska prata om imorgon i 3 minuter på franska och en av anledningarna till att jag inte hunnit lägga ner så mycket tid på den här bloggen idag.  Har varit en fullspäckad dag, först tenta som gick pissdåligt. Menmen. Omtentan är i början av juni, kan ju va nice att "vara tvungen" att åka till Göteborg då :) Sen fika med några klasskompisar på Garbos. Gott och trevligt. Sen har det också blivit en sväng till Bäckebol med Carlos och Eric där en bitchtant informerade mig om att jag inte borde ha hund. Så det så^^ Sicken tur att jag inte har det då :P
Bjuder på en riktigt bra, franska låt i alla fall. Caravane med Raphaël :)
Bonne nuit!

Smguld Osch Devon

Hörde Hv71:s guldlåt idag och den var riktigt skön. Framförallt dialekterna. Hej Jönköping! Haha. Underbart!
Här kan ni lyssna på den!
http://www.myspace.com/smguldoschdevon

Dagens mest onödiga pryl

Ska du köpa en present till någon som redan har allt? Då har jag hittat den perfekta prylen! Bananhackaren! Finns att köpa på ICA och är perfekt till en massa saker. Eller ja. Man kan iaf få fina bananskivor med den. MYCKET finare än när man skär med kniv såklart^^


bananhackaren! NU i en butik nära dig

Småländsk sås

Det här med den småländska dialekten har ju blivit ett återkommande ämne här på bloggen and I like it! När jag var hemma i helgen såg jag att ICA Kvantum till och med har börjat skriva på småländska! Riktigt nice ;) Det fanns nämligen 2 sorter av en viss sås. Dels den vanliga varianten: Bearnaisesås. Men också den småländska varianten! Nämligen: Beanaise! Ja, jag säger då det. Varför skriva ut bokstäver man ändå inte uttalar? Då kan man ju börja prata franska eller nåt :)
Bearnaisesås och den småländska kusinen Beanaise!

RSS 2.0