Bästa gruppen :)

Det var ju verkligen nåt att skryta med ;)


Dagens tips

Från mig alla till er alla tänkte jag säga. Men från mig till er alla. Här kommer ett bra tips! Lägg inte era bankkort på varma föremål. För då smälter de och får en ny form som bankomater och kortläsare inte gillar :P
Jag gjorde det med mitt kort samma dag som jag fick ett nytt på posten eftersom giltighetsdatumet gått ut på det gamla som jag smälte så för mig gjorde det inget. Men surt om man gör det med sitt "riktiga" ;)

inte bra!


böjen^^

Drömlöpsedel gone true

Skulle ner till stationen idag vid 12 för att köpa en fransk tidning eftersom vi skulle ha med oss det på realialektionen på eftermiddagen och när jag går ut är det hur varmt och underbart som helst. Riktigt ljummet ute. Sjukt gött :) Känns inte så lockande att åka till Nässjö där det tydligen är snö kvar :S Orkade inte gå ner till stan så hoppade på en spårvagn trots att mitt kort har gått ut (och det är inte lönt att fylla på det med en månad nu eftersom jag ska till Nässjö i kanske 2 veckor). Jag tänkte såklart åka hela vägen med spårvagnen till stationen eftersom den går dit^^ Men när vi kom till korsvägen så hörde jag nån säga "kontrollant" och så kollade jag ut och såg kontrollanter utanför som var på väg på spårvagnen. Smet av fort som ögat, så jag hade tur som fan. Hade inte varit kul att betala de dryga böterna man får betala när man inte har giltigt kort. Var för övrigt första gången som jag såg några kontrollanter. Vilket är skumt eftersom jag bott här i 2 månader. Men gött att jag hörde att nån sa kontrollant iaf :P

På realian fick vi bygga en mänsklig kyrka, vilket var ganska roligt. Sen berätta en fransk kille om fransk film på 50-talet och han visade ett utdrag ur en film. Jag fattade ingenting i princip^^ Givande! Menmen.

Nu har jag precis kommit hem från stan (promenad denna gången^^) efter att ha handlat lite på systemet och sen köpt en extern hårddisk eftersom min gamla håller på att gå sönder. Ikväll blir det franskafest :D (och imorgon förmiddag har jag bokat tvättid. hur tänkte jag där?)

värmebölja 25/3-10

Tight till deadline

Har suttit med mitt realiaarbete idag. Har haft så sjukt svårt att komma på vad jag ska skriva om så började inte förrän igår. Och det skulle skickas in 24/3 23:59:59. Jag skickade in det 23:58. Så hade lite tid till godo iaf ;) Jag skrev om "Front National" som är ett högerextremt parti i Frankrike. En sjuk grej är att de har haft samma partiledare sen 1972! Nu är det arbetet avklarat iaf och det var det sista att göra innan lovet :D Så nu är det bara en lektion imon sen är det 2½ veckors påsklov! Underbart. Dock har vi tenta direkt efter lovet så måste ju plugga, men kan göra det när jag vill iaf ;)

realia

Lön!

Blev glatt överraskad när jag gick in på min internetbank idag. Såg nämligen att jag skulle få lön imorgon och det lät ju sjukt bra, tack posten liksom^^ Tills jag såg summan. Haha!


Nackdelar med att bo i korridor

Den stora nackdelen med att bo i korridor är hygienen i det gemensamma köket, för tro mig, den har brister! Som spisarna t.ex. Jag verkar vara den enda som torkar av den när jag lagat mat. Är det inte ganska schysst att göra det så att nästa person inte möts av en helt flötig (flottig^^) spis med en massa matrester på? Hm. BLÄ!
Det roliga är att man ser vilka det är som har varit i farten och inte städat. Japanskan har druckit te och hällt ut hälften och tyskan har poppat popcorn^^
korridorsspis
tyska och japanska lämningar!

Heja!

Herre vilket pissväder det var idag på morgonen. Kändes som en riktig höstmorgon. Hade två muntliga lektioner idag. Uttal och talfärdighet. Uttal hade vi som vanligt i språklabbet med kassettband. Alltid lika spännande. Fick påpekat att jag uttalar bokstaven P för svenskt. I svenskan finns 2 olika "P". Dels det i "på" och det i "spå". Det finns en liten skillnad mellan dessa och det är att när man säger "på" så kommer det en luftpust ut ur munnen, vilket det inte ska göra när man säger "spå". I franskan ska P uttalas utan luftpust även när det är i början av ord och det är sjukt svårt att bara ändra sådär! Så fick sitta och öva på det en bra stund :P Sen blev det lite talfärdighet där vi fick öva på att diskutera. Riktigt kul faktiskt. Fick diskutera monarki och nedladdning och det var bra träning.
Efter skolan så var det helt plötsligt hur fint väder som helst. Så gick en långpromenad i solen :)
vår gbg
vår i göteborg! göttmos
Ikväll har jag försökt skriva mitt realiaarbete som ska vara inne imorgon, men det går sådär. Är skitsvårt att komma på något bra ämne :S Fixade en god middag iaf. Lax med potatis, hollandaisesås och ungsrostade körbärstomater med vitlök! Man kan äta god mat även fast man bor i korridor :D Lever i lyx ;) Tack csn!
lax med vitlökstomater
tisdagsmiddag^^

Måndag

Min första regndag i Göteborg. Det är visst ganska många regndagar här så det är väl bara att vänja sig^^ Men gött att det regnar för då försvinner snön. Det är nästan ingen kvar nu. Underbart ju! Hade egentligen föreläsning nu, det var nån libanesisk författare/advokat som skulle komma och prata. Men kände inte att jag orkade sitta och lyssna mer. Grammatiken räckte. Fransk grammatik blir sjukare och sjukare. Finns ju hundratusen undantag och luddiga regler hela tiden. Aja, vi hade trevligt på lunchen idag iaf :) Nu blir det det nya avsnittet av Desperate Housewives och en kexchoklad, sen ska jag skriva ett realiaarbete om nån fransk president tror jag. Hoppas det går bra, skulle bara vara 500 ord iaf. Alltid något positivt!
Sköna serier! http://www.wulffmorgenthaler.com

Sommaren du fick

En kul bild från en skön dag i Jönköpings stadspark förra sommaren. Fotograf: Nalle :D

stadsparken i jkpg

Spotifyreklam i mitt hjärta

Varför är alla spotifyreklamer så dåliga? Som den nya med Timo Räisänen som är hur löjlig som helst. "Förlåt att jag avbryter mitt i den här bra låten". Han avbryter ju inte ens mitt i en låt ;) Tur att man slipper höra basshunters dåliga engelska och tjatet om livelyhood award just nu iaf :D
nejnejnej

Dagens läxa

Att flytta hemifrån och helt plötsligt vara tvungen att laga mat på egen hand är ganska lärorikt. Jag lär mig saker typ varje gång och en sak jag lärt mig är att man inte ska hälla kallt vatten på porslin. Gjorde det på en ugnsform som jag precis hade tagit ut ur ugnen och då sa det "PANG" :D Som tur var sprack den inte helt, utan det blev bara en spricka. Men nästa gång går den väl i 2 delar och det är ju onödigt.

  • häll inte kallt vatten på varmt porslin! ;)


efter "pang"!

En halv liter kärlek

Här i Göteborg har jag, tro det eller ej, övergivit Ben&Jerrys. För här finns Lejonet och Björnen! Lokalproducerad glass som finns i massor av smaker och framförallt passionssorbet! Har letat efter detta sen jag åt det i Paris 07, och äntligen funnit det. Mums ;) De kallar glassen för en halv liter kärlek och jag är villig att hålla med^^


passionssorbet

:@

Jag blir så trött!
Bra låt från Slumdog Millionaire. (spotifylänk)
The Pussycat Dolls – Jai Ho! (You Are My Destiny)

SM-final AIK - Nässjö

Idag är det dags för damernas bandyfinal och lilla Nässjö har tagit sig till final för tredje året i rad. Kul att kolla när det är folk man känner igen. Hoppas Nässjö lyckas försvara SM-guldet :)


felsms.com

Att råka skicka sms till någon annan än den man tänkte skicka till har väl alla gjort. För det mesta så får detta inte så stora konsekvenser mer än att det är en kul grej. Men ibland kan det ju gå riktigt åt skogen, exempel på detta finns på http://www.felsms.com/ Sjukt beroendeframkallande sida :P 



Saknad

Saknar tågluff och mina tågluffskompanjoner idag. Come back! Nattåg i våra hjärtan ;)


Prague - Vienna

Ledig fredag

Har väl inte gjort allt för mycket idag. Tog igen lite sömn efter att ha varit vaken typ 38 timmar i sträck. Välbehövligt med andra ord! Blev en sväng ner på nordstan (som vanligt). Tänkte köpa en kamera, men hittade ingen klockren så det sköts på framtiden. Lite annat smått och gott blev det iaf :)


Solnedgång vid brunnsparken

Sen på kvällen blev kom Carl hit och så fixade vi lite käk. Spaghetti Carbonara blev det. Smidigt och riktigt gott! :) Sen kollade vi på Johan Falk - Leo Gaut. Bra film faktiskt, trots att den var svensk^^ Kul att den utspelar sig i Göteborg så att man känner igen ställena de är på. Rekommenderas för alla göteborgare ;)
spaghetti carbonara med några crostinis. Gott!

Uppesittarnatt

Eftersom jag som vanligt inte kan göra saker i tid så har jag nu suttit uppe hela natten med en bok som ska vara utläst idag. Skulle läsa 110 sidor och kom inte igång förrän typ 23. Sen vid 00.30 kom 2 kompisar förbi, de hade varit på handelspuben och träffat en tjej som visade sig vara min tyska granne :P Så då tyckte de att jag skulle ta en paus och komma in till henne och ha lite kul. När det gäller att skjuta upp pluggande är det inte svårt att övertyga mig, så jag följde med såklart. Där blev de lite truth or dare. Ganska spännande. Hahah. Hade nog behövt vara lite mer full för att göra de där grejerna egentligen, men det fick gå! Kul var det iaf :P 

Sen blev det x antal timmar med boken och sen bokade jag tvättid vid 05.30 så har varit och tvättat också ;) Riktigt produktiv natt. Haha. Och nu har jag bara 30 sidor kvar i boken^^ Funderar dock på att gå och köpa nåt uppiggande nu när COOP har öppnat. Känns som att det skulle behövas. Kommer bli en seg dag i skolan idag! Blir väl sängen direkt sen när man kommer hem ;)
Så här flashigt såg mitt rum ut innan jag fick nya möbler! Ska försöka lägga upp nån bild på hur det ser ut numera i eftermiddag :) För nu ska jag läsa klart min bok och sen gå till skolan!

La vie devant soi

Läser just nu en bok som heter "La vie devant soi", vilket betyder "livet framför sig". Det handlar om en liten pojke som heter Mohammed och är en "horunge" som de så fint uttrycker det. Hans mamma säljer sig alltså och pappan vet man inte vem det är. Därför bor han hos en gammal kvinna som förut har varit prostituerad men nu istället försörjer sig på att ta hand om barn till prostituerade mot en summa pengar. Ganska seg bok, med konstigt språk. Jag har 100 sidor kvar att läsa till imon. Underbart^^

la vie d

Skola och gym

Dagen började segt. Var sjukligt trött och gick upp 9.55. Skolan börjar 10.15. Så det var lite bråttom, men kom i tid till språklabben. Där man fick sitta i 1½ h med hörlurar och kassettbandspelare och träna på tonande och icketonande ljud. Det må låta uråldrigt och det är det också. Rösterna på övningsbandet låter som om de var från 1940-talet^^ Men trots denna uråldrighet så är det lite modernt. Läraren kan nämligen koppla in sig och lyssna på olika elever utan att man vet om det. Så helt plötsligt så stannar hon bandet framifrån där hon sitter och börjar prata med en för att ge en tips och så. Skumt! :P Men ganska bra. Sedan efter en trevlig lunch med typ hela klassen samlad så var det talfärdighetskursen. En småmysig kurs där vi idag fick presentera en fransk sak i 2 minuter och sen satt vi i smågrupper och pratade. Ganska skönt faktiskt :) Heja! Sen blev det en liten sväng på stan med en kompis, och lite espresso house.! Gött.
Kvällen spenderades sedan med något jag inte sysslat med på lääänge. nämligen träning! Blev ett core-pass och ett body jam-pass. Core var sjukt hårt och jag kände hur otränad jag är. Body jam var kul men ganska svårt, har sämst koordination. :P Det där att göra 2 saker samtidigt går sådär!^^

Nu blir det det kasslergryta och lite bokläsning ;)

Studentsoppa ;)

Gjorde den här billiga och smidiga soppan igår när jag kom hem på kvällen. Gott och bra!
Få och billiga ingredienser är bra som student och en värmande soppa är ju gott när det är kallt.  Ät gärna med en ostmacka och ett glas mjölk :) Jag rostade mitt bröd i en smörgåsgrill och det blev riktigt gott.

ingredienser till potatis- och löksoppa
Potatis- och löksoppa
2 portioner

1 msk rapsolja
4 potatisar
1 gul lök
1 buljongtärning
ca 5 dl vatten
salt
ev. curry
1. Hacka löken och skär potatisen i ganska små bitar. 
2. Värm olja i en kastrull och fräs sen löken (och ev. lite curry) tills den blir ljusbrun. Inte för hög värme för då bränner det fast.
3. Häll i vattnet, potatisen, buljongtärningen och lite salt.
4. Låt koka i ca 15 minuter tills potatisen blivit mjuk. 

Klart!
potatis- och löksoppa

Sol i Göteborg :D

Har varit en ganska nice dag. Först grammatiklektion med Iah. 13-15 så ingen lång skoldag direkt. Sen blev det till att dra ner till akuten och underhålla Carlos som satt och köade i ganska många timmar. Ganska kul där i väntrummet faktiskt och det var som tur var inget allvarligt. Hur som helst så har det varit en väldigt solig och fin dag och nu försvinner snön snabbt. Underbart :)
utlandagatan i mars

Melodifestivalen 2010

Hade en mycket trevlig kväll igår med Carlos, Eric och Johanna. Kollade på melodifestivalen och satt och snackade en massa och kollade på nåt 7 år gammalt paradise hotel-avsnitt från USA :P hehe. Måste säga att det blev ett bra resultat i Melodifestivalen iaf. De 3 jag hejade på i finalen kom topp 3 så jag är nöjd ;) Tror att Anna kan vara ett bra val till Oslo. Får hoppas det :) Hade dock varit lite coolt att skicka dödsduscharen Saade eller sköne Salem Al Fakir dit ;) Årets stora besvikelse är dock att Erik Linders grymt fina låt "Hur kan jag tro på kärlek?" blev utslagen redan i deltävling i Göteborg. Katastrof!


anna bergendahlEric Saade
Salem Al Fakir

Lite efter, men vad gör det?

Nu har jag skaffat blogg. Ordet blogg har visst funnits med i svenska akademins ordlista sedan 2006, så jag är väl lite efter, men det får gå ändå :P Ska försöka att skriva kul grejer, blir nog en hel del gnäll över hur det ser ut i korridorsköket! Ska försöka få med lite av varje och hoppas att nån fastnar och tycker det är kul att läsa :)

Hej så länge!


RSS 2.0