Ett styck recept

Är det inte gött med en blogg där du inte vet vad du ska få läsa om? Ena dagen är det "idag har jag blablablabla", nästa dag är det en filmrecension, nästa en massa bilder och dagen efter  detkan det vara ett recept. Idag är den 4:e dagen! Tror inte nån hade velat ha bara en av kategorierna dagligen. ;) Framförallt tror jag inte att mitt liv är så spännande att nån hade velat veta exakt vad jag gör varje dag. Typ "Idag har jag ätit en macka, sen satt jag vid datorn, sen jobbat jag natt, sen sov jag." Men om nån verkligen vill veta detta så hör av dig för guds skull så löser vi detta ;). Hur som helst. Detta recept kan jag verkligen rekommendera. Åt sjukt god kokosglass i Italien förrförra sommaren och har saknat den som fan. Sen så hade lillasyster och Gabbi gjort kokosglass förra helgen och den smakade precis som den i Italien. Hur gott som helst. Gör den, ät den, lev med den! (och skaffa dig ett gymkort)

Kokosglass (4 ganska små portioner)
2 dl kokosflingor
1 dl kokosmjölk
0.5 dl standardmjölk
1 st vaniljstång
1 st äggula
0.75 dl strösocker
1 dl vispgrädde

Koka upp kokosflingor, kokosmjölk och mjölken med vaniljstången och låt koka i ca 5 min. Låt svalna. Mixa till jämn smet. Vispa äggula och socker poröst, tillsätt grädde, vispa samman. Tillsätt kokossmeten i äggblandningen, blanda väl. Häll i blandningen i glassmaskinen i cirka 15-40 minuter (kan variera mycket så håll koll).
Detta är ganska sött, så ät gärna ihop med en syrlig fruktsallad. Till exempel denna http://www.tasteline.com/Recept/Kiwi_och_granatappelsallad

Bonne chance! (som de ju säger i Frankrike^^)





Kommentarer
Postat av: pål-e

jag vill gärna höra om dina dagliga äventyr.

2011-02-07 @ 17:52:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0